Direct een rioleringsbedrijf nodig in Dronten?Bel 085 106 1987Of vul het formulier in

Werkzaam in Dronten, hoofdvestiging Gorinchem
Houd rioolvliegjes buiten de deurRedactie, 13 februari 2024
In Dronten kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door Vak Loodgieter!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat Vak Loodgieter u helpen in Dronten!

Rioolvliegjes, ook wel bekend onder de naam aalputmotjes of motmuggen. In het geval van last van deze rioolvliegjes, kan er mogelijk een probleem zijn in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes signaleert, is het raadzaam om meteen in actie te komen.

Kom achter de kenmerken van rioolvliegjes

Deze insecten zijn doorgaans tussen de 1,5 en 7 millimeter groot en kunnen door de kleinste openingen uw huis infiltreren. Ze hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam en zijn grijsgoudkleurig. Daarnaast hebben ze ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Een vrouwtje legt gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Gedurende de dag zijn ze rustig, maar zodra het avond wordt en de nacht valt, worden ze actiever en voeden ze zich met rottende materialen, bacteriën en schimmels. Een veelvoorkomende oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis is vaak een probleem met de riolering, vooral bij beschadigde leidingen. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat kunt u doen om rioolvliegjes te laten verdwijnen?

U moet de broedplaatsen opsporen om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Voor reparaties kunt u de hulp van experts inroepen om het probleem te verhelpen.

Het is vaak het geval dat broedplaatsen zich bevinden op locaties die verbonden zijn met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis zijn er ook andere plaatsen waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Neem direct actie om rioolproblemen te verhelpen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1987

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.