Direct een rioleringsbedrijf nodig in Dronten?Bel 085 106 1987Of vul het formulier in

Werkzaam in Dronten, hoofdvestiging Gorinchem
Rioollucht in uw woningRedactie, 13 december 2023
Rioolstank in huis? Vak Loodgieter kan u hiermee helpen!

Als er een onaangename geur van het riool in uw huis hangt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Indien nodig kunt u beginnen met het controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de nodige kennis, jarenlange ervaring en geavanceerde gereedschappen om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U hoeft zich geen zorgen te maken, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

De oorzaken van de stank in uw rioolstelsel

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnenkomt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. Mogelijke oorzaken van rioollucht in uw huis zijn:Beschadiging of verzakking van de riolering in uw woning door werkzaamheden kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

De oorzaak van de stank: verstopping in de leidingen

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan de reden zijn van een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Is er misschien sprake van een lek in uw leidingsysteem?

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnenkomen. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk waterschade. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning goed geventileerd kan worden

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende zuurstof krijgt. Meestal wordt dit geregeld door middel van een afvoerpijp op het dak van uw woning. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door deze regelmatig te gebruiken

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw huis kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, waardoor de rioollucht onbelemmerd uw woning kan binnenkomen. Spoel daarom regelmatig water door afvoeren heen, zo voorkom je dit.

Houd uw huis vrij van rioolstank

Een rioollucht in uw huis kan verschillende bronnen hebben. Vaak ontstaan verstoppingen door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1987

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.